VÅR FILOSOFI

Vi tror på långa relationer, goda samarbeten och ett ärligt engagemang. Som kund hos Ehn & Land ska du alltid känna dig trygg i att vi finns nära till hands när du behöver oss. Det kan vara alltifrån en snabb fråga eller en utmaning som kräver en ny teknisk lösning, till ett stopp i produktionen. Oavsett vad det gäller kan vi leverera snabbt, med hög servicenivå och kvalitet. Många av våra kunder vittnar om att vi är en naturlig del i deras vardagliga verksamhet. Det är vi stolta över.

HISTORIA

Ehn & Land har varit ett familjeföretag i flera generationer, men historien började med två forna kollegor. Året var 1950 när Erich Ehn och Bernard Land slog sina påsar ihop. De kände varandra sedan 40-talet då de båda hade jobbat på ett av dåtidens storbolag, ACMA Axel Christianssons Maskin AB. Erich var ekonom och administratör, medan Bernard var säljare och tekniker. De hade god koll på marknaden och startade företaget som agentur för Wickman som tillverkade 5-spindliga automater, vilket var en nyhet för den svenska industrin.

1959 avled Erich Ehn. Bernard Land drev då företaget vidare själv i liten skala fram till sin egen död 1969. Då köptes det av Lennart Karåker, som utvecklade bolaget, tog in fler agenturer och ökade såväl omsättning som antal anställda. Vi har fortsatt att växa och utvecklas sedan dess. Bolaget ägs alltjämt av familjen Karåker, idag av Lennarts son Björn och barnbarnen Madeleine och Pernilla. Och den familjära stämningen är lika starkt kollegorna emellan i hela företaget. Precis såsom det en gång startade.

MILJÖ OCH HÅLLBARHET

Ehn & Lands policy är att vara miljöledande i vår bransch. Vi ska bidra till en hållbar utveckling där man tar tillvara vår miljö och de resurser som finns idag, som vi lämnar över till våra barn. Hela vårt agerande ska präglas av långsiktigt kretsloppstänkande så att vi, våra kunder och leverantörer minimerar påverkan på miljön. Det innebär bland annat att vi alltid jobbar för att effektivisera våra kunders produktion. Ett exempel på vårt hållbarhetsarbete är att erbjuda våra anställda goda och säkra arbetsplatser.